Wortelsoep
- 10 min
- 43 min
- Makkelijk
Van deze soep zal iedereen smullen - veganisten, vegetariërs en mensen met lactose-intolerantie. Het is roomvrij en louter gebaseerd op groenten. Toch behoudt deze heerlijke wortelsoep de nodige romigheid.
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 136 Kcal
- 2 g eiwit
- 7 g vet
- 16 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
1
Hak de sjalotten en knoflook fijn. Maak de wortelen schoon en snijd ze in rondjes.
2
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.
3
Voeg de sjalotten en knoflook toe en fruit ongeveer 2 minuten op een matig vuur.
4
Voeg de gehakte wortelen toe en rooster nog 5-10 minuten op een matig vuur.
5
Giet de bouillon erover en kook op een laag vuur tot de wortelen zacht zijn (ongeveer 20-30 minuten).
6
Voeg tot slot zout, peper en rozemarijn toe.
7
Laat de soep afkoelen, blend en voeg kokossuiker toe indien nodig.
TIP
Serveer wortelsoep met verse kruiden en volkorenbrood.
Meer informatie over receptenboek www.jimezdrave.cz
We maken gezonde en makkelijke recepten voor het hele gezin
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Simpel, lekker en voedzaam!
Eenvoudig en lekker: ik heb gember toegevoegd in plaats van knoflook en een beetje sinaasappelsap.
Automatische vertaling