Zoete aardappelsoep met kerrie
- 15 min
- 35 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 103 Kcal
- 2 g eiwit
- 4 g vet
- 15 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op een matig vuur.
Fruit de fijngesneden ui 3-4 minuten.
Voeg dan 2 geplette teentjes knoflook, karwijzaad en kerriepoeder toe en bak nog 2 minuten.
Voeg de in blokjes gesneden en schoongemaakte zoete aardappelen toe aan de gebakken specerijen.
Giet de bouillon erbij en laat 15-20 minuten onder deksel koken tot de zoete aardappelen gaar zijn.
Zet de soep na het koken opzij, laat even afkoelen en mix met een staafmixer of tafelmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper en roer tot slot de kokosmelk erdoor.
We garneerden de soep met gedroogde chili, een lepel kokosmelk en gehakte wortelgroen.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Uitstekend. Ik maakte een versie van pompoen en wortels, voegde wat gehakte chilipepers toe, champignons gestoofd met uien en aardappelen in kleine blokjes gesneden, en het is heerlijk.
Automatische vertaling
De perfecte combinatie van smaken. Ik heb de verhoudingen veranderd omdat het te dik was. Ik gebruikte 1 liter bouillon voor 400 g zoete aardappel. Lekker met volkorenbroodcroutons.
Automatische vertaling