Preisoep met aardappelen en peterselie
- 15 min
- 25 min
- Makkelijk
Voedingswaarden per 1 portie/stuk
- 99 Kcal
- 3,5 g eiwit
- 1,9 g vet
- 16,7 g koolhydraten
Ingrediënten
Tags
Bereidingswijze
Pel de uien en aardappelen, maak de wortelpeterselie schoon. Snij alle groenten - uien fijn, wortelpeterselie en aardappelen in blokjes en prei in rondjes.
Verhit de olie in een pan, voeg de ui, wortelpeterselie en aardappelen toe en bak 5 minuten op een matig vuur.
Voeg de gehakte prei toe en braad nog 5 minuten.
Giet de bouillon erbij en voeg tijm, zout en peper toe. Breng aan de kook en kook op een zacht vuurtje tot de aardappelen zacht zijn (15 minuten).
Zet een andere pan klaar en giet daar de helft van de soep in als die gaar is. Blender het met een staafmixer en giet het dan terug bij het ongemengde deel van de soep.
Deel uw ervaringen en tips met anderen
Ik was verrast hoe lekker de soep was! Ik heb nog een roerei toegevoegd, maar dat was niet nodig. Het was in ieder geval dik genoeg. Ik kijk er naar uit om het weer te koken. Het hele gezin vond het leuk👍
Automatische vertaling
Het smaakte erg goed:)))
Automatische vertaling
De beste varkenssoep die ik ooit heb gehad. Ik kook herhaaldelijk.
Automatische vertaling